FAQ

FAQ

Wat je graag wil weten

Hier vind je een overzicht met veelgestelde vragen aan Uptmz en de daarbij horende antwoorden.

Algemeen

We zijn sinds 2004 actief in online marketing. Dagelijks werken we met zo’n 180 mensen samen met opdrachtgevers die miljoenen euro’s uitgeven aan online marketing. Alle kennis, systemen en algoritmes die we over de jaren hebben opgebouwd brengen we nu samen in Uptmz. Dit systeem werkt net zo hard voor 1 euro als het doet voor 15.000 euro per dag. Daarmee wordt het MKB in staat gesteld om concurrerend te zijn op het allerhoogste niveau.

Als er in de toekomst een moment kan komen waarin groei afneemt, is het slim om de algoritmes al over een langere periode (met een lager budget, want geen haast) aan te hebben gehad. Je kunt bij ruimte in de orderportefeuille dan makkelijk het budget verhogen en de kennis die het systeem heeft opgedaan in de periode ervoor direct toepassen. Zo haal je maximaal nieuwe bezoekers en klanten binnen als de nood hoog is. Wij raden dan ook aan om altijd met een minimaal dagbudget de tool aan te zetten. Dit kan al vanaf een euro per dag.

We zorgen dat na het aanmaken van een account alles vanzelf gaat. Onze algoritmes kunnen alles voor je beslissen, maar – als je zin en tijd hebt – het is ook mogelijk om in te loggen en zelf nog invloed uit te oefenen, bijvoorbeeld op zoekwoorden waar de algoritmes op adverteren.

Je kunt op ieder moment van de dag zelf jouw budget aanpassen. Hierdoor zit je niet vast aan een contract.Starten

Vervelend! Dit is iets wat we helaas een aantal keer per jaar terug horen van klanten die nog geen gebruik hebben gemaakt van Uptmz. De oorzaak die we vaak terug zien is dat veel ondernemers verzeild raken in de vele opties die Google Ads te bieden heeft. Uptmz zorgt ervoor dat je zelf niet meer aan al deze knoppen hoeft te zitten en op het juiste moment op het juiste zoekwoord met de juiste advertentietekst gaat adverteren. Dit vergroot de kans op succes om meer omzet binnen te halen.

Zeker! We raden je aan om minimaal 2 á 3 maanden te adverteren voor het beste resultaat met een dagbudget van minimaal €5,-. Wel zien we dat de meeste mensen een budget tussen de €7,- en €13 per dag opzij zetten voor Google Ads. Het algoritme van Uptmz heeft zo voldoende de tijd om te kijken welke zoekwoorden goed of minder goed werken. Daarnaast sluit je op die manier uit dat je toevallig veel of weinig kliks hebt ontvangen door actuele gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld vakanties, internet storingen, trends, enz.

Nee, dit is niet nodig. Als je zelf geen (actief) Google Ads account hebt maken we een nieuwe voor je aan en koppelen we deze direct aan Uptmz. Dit hoef je zelf niet te regelen. Heb je al wel een actief Google Ads account? Dan is het belangrijk dat we hier een koppeling mee leggen. Als er twee Google Ads accounts voor dezelfde website actief zijn zullen beide automatisch door Google worden stopgezet.Budget & Financieel

Upmtz is beschikbaar vanaf €28 per maand.
Wil je als bureau Uptmz aanbieden aan je klanten? Dan hebben we andere voorwaarden. Neem contact op met sales.

Vaak zien we dat klanten de eerste maand met een budget beginnen tussen de €7,- en €13,- euro per dag. Op die manier heeft het algoritme voldoende budget om met voldoende zoekwoorden te adverteren en te testen. Uptmz weet na deze maand precies welke zoekwoorden het meest effectief zijn voor jouw website. Extra handig: Je kunt op ieder moment van de dag het budget zelf aanpassen en inspelen op jouw situatie.

Het rendement op het Google Ads budget verschilt per website. De juiste investering wordt bepaald met een afnemende grafiek. In beginsel betekent dit dat iedere euro méér automatisch meer omzet oplevert, maar zodra je té veel gaat budgetteren wordt iedere euro meer op een bepaald moment marginaal. Uptmz houdt hier rekening mee en kijkt automatisch voor welk zoekwoord het de kosten waard is meer te budgetteren en voor welk zoekwoord niet.

In de meeste gevallen ontvang je een factuur voorafgaand aan je advertentie periode. Op deze factuur staan zowel de kosten voor Uptmz als de kosten voor Google Ads. Je hoeft dus niet nog eens apart aan Google een bedrag over te maken. Na ontvangst van betaling begint Uptmz met het adverteren voor jouw website. Pas je in de tussentijd jouw dagelijks budget aan? Dan gaat je budget langer mee als je het budget naar beneden hebt aangepast en wanneer je het budget naar boven hebt aangepast ontvang je eerder een factuur om bij te storten.Functies & Werking

Naast het beste resultaat behalen voor iedere euro aan advertenties, helpt Uptmz ook om dit zo gemakkelijk mogelijk te maken. Je ziet alleen de cijfers die er toe doen, zoals het aantal weergaven, kliks, en conversies via jouw advertenties. Uptmz regelt de rest voor je!

Dat is geen probleem! Om een koppeling te leggen tussen het bestaande Google Ads account en Uptmz hebben wij een 10-cijferig Google Ads-ID nummer nodig. Uptmz gaat na acceptatie van deze koppeling aan de slag met het beheren van het Ads account. Zelf hoef je hierdoor niet meer in Google Ads te zitten, enkel nog in het vereenvoudigde Uptmz dashboard.

Je kan bij het aanmaken van je account aangeven op welke zoekwoorden je graag gevonden wilt worden. Het algoritme houdt hier vervolgens automatisch rekening mee en zorgt dat op die zoekwoorden in ieder geval wordt geadverteerd. Vanaf dat punt krijg je zoekwoordsuggesties aangeboden van het algorithme. Deze kan je accepteren of weigeren.

Uptmz is er voor het automatisch adverteren in de Google zoekresultaten. In de basis leveren we daarom geen technische ondersteuning omdat we vaak zien dat klanten hiervoor naar hun webbouwer / provider gaan. Indien je veel marketing technische vragen hebt kunnen we je hier uiteraard wel mee verder helpen. Dit doen we buiten de vaste kosten van Uptmz om tegen een vast uurtarief.

Bekijk alle mogelijkheden met onze extra support pakketten.

Zeker! Op verzoek sturen wij een stukje code, ook wel een pixel genoemd, welke door bijvoorbeeld een webdesignbureau of andere partij met kennis van jouw website geïmplementeerd kan worden.

Bekijk alle mogelijkheden met onze extra support pakketten. 

Als je Uptmz en Google Analytics wilt koppelen, is het nodig om Uptmz bewerkingsrechten te geven voor een Google Analytics-account. Voor een kleine vergoeding sturen we het emailadres dat je kunt toevoegen en dan maken wij de koppeling gereed.

Bekijk alle mogelijkheden met onze extra support pakketten. Overig

Bedrijven en consumenten die adblockers geïnstalleerd hebben, daar betaal je niet voor. Je betaalt alleen voor bedrijven en consumenten die zoeken en klikken. Vergelijk het met een “nee nee”-sticker op de brievenbus. Hiermee sluiten mensen zichzelf uit, waarmee adverteren richting de niet-uitsluiters effectiever wordt.

Het Uptmz platform wijst zich in vele gevallen vanzelf. Mocht je toch nog vragen hebben en kun je deze niet vinden in onze FAQ? Neem dan contact op via servicedesk@uptmz.com.

Nee, spamrobots werken met geautomatiseerde programma’s die het web scannen om berichten te versturen. Google heeft zelf een eigen kwaliteitscontrole als het gaat om verkeer wat via advertenties op de website komt. Deze kwaliteitscontrole wordt uitgevoerd door Google via automatische scripts, handmatige reviews, en uitgebreide onderzoeken. Het kan natuurlijk zijn dat hier eens wat tussendoor glipt, maar deze kans is vrij nihil. De meeste spam komt via organische zoekresultaten.

Contact Sales →

Geïnteresseerd in Uptmz? Neem contact op met sales voor een gratis demo en ontdek de eenvoud van geautomatiseerd adverteren.

Over Uptmz →

Wil je meer weten over Uptmz? Neem contact met ons op of neem een kijkje op onze over ons pagina.

Klaar om te starten?

Meld je nu aan of neem contact op